Ontwerp een afsluiting

Afsluitingen worden gebruikt om je documenten af te sluiten, bijvoorbeeld 'Met vriendelijke groet' of 'Hoogachtend'.
Net als bij sjablonen kunnen afsluitingen tekst en vraagvelden bevatten.
Het voordeel van het werken met afsluitingen is dat je ze kunt gebruiken in al je sjablonen en ook in Microsoft Outlook.

Wanneer iWRITER is gestart dan wordt standaard het scherm Gebruik weergegeven. Echter wanneer je afsluitingen wilt maken, dien je te over te schakelen naar de ontwerpmodus. Je kunt dit doen door op de knop Ontwerpmodus inschakelen   te klikken (door nogmaals op de knop te klikken keer je terug naar het scherm Gebruik):

Deze knop is alleen beschikbaar als je Designer-rechten hebt.

ontwerpmodus inschakelen
Je kunt beginnen met ontwerpen door een leeg document te gebruiken (het standaard 'Document1' van Word) of ieder bestaand document dat je wilt gebruiken.
In het scherm Ontwerp klik op Nieuw project   om een nieuwe afsluiting te creëren:

maak een nieuwe afsluiting
Het scherm Nieuw project wordt weergegeven:

nieuwe afsluiting
In het veld Naam typ de naam van je afsluiting, bv. 'Met vriendelijke groet'.
In het veld Type selecteer Afsluiting.
In het veld Beschrijving kun je optioneel een beschrijving invullen, bv. 'Informele afsluiting'.

Het resultaat ziet er zo uit:

ondertekening afsluiting
Klik Start om te beginnen met het ontwerpen van je afsluiting.

Voeg nu tekst of vraagvelden toe aan je afsluiting, op dezelfde manier als je zou doen bij het maken van een sjabloon (zie het onderwerp 'Ontwerp een sjabloon').

Als je de enige persoon bent die deze afsluiting gaat gebruiken, dan kun je je naam, telefoonnummer enz. in platte tekst typen.
Als er andere mensen zijn die deze afsluiting ook gaan gebruiken, gebruik dan gebruikersprofiel velden in plaats van platte tekst. Hierdoor zal de afsluiting altijd de correcte gegevens tonen voor alle gebruikers. Zie het onderwerp 'Gebruikersprofiel velden'.

In het menu klik op   om de eigenschappen van de afsluiting te openen:

eigenschappen afsluiting
Het scherm Projecteigenschappen wordt getoond:

eigenschappen
Hier kun je instellen of je afsluiting Beschikbaar in Word (standaard actief) en/of Beschikbaar in Outlook is.

Klik op Opslaan om je instellingen te bewaren.

Ten slotte klik op Opslaan of Opslaan & Sluiten in het hoofdmenu om je afsluiting op te slaan:

afsluiting opslaan