Ontwerp een sjabloon

Wanneer iWRITER is gestart dan wordt standaard het scherm Gebruik weergegeven. Echter wanneer je sjablonen wilt maken, dien je over te schakelen naar de ontwerpmodus. Je kunt dit doen door op de knop Ontwerpmodus inschakelen  te klikken (door nogmaals op de knop te klikken keer je terug naar het scherm Gebruik):

Deze knop is alleen beschikbaar als je Designer-rechten hebt.

schakel ontwerpmodus in
Je kunt beginnen met ontwerpen door een leeg document te gebruiken (het standaard 'Document1' van Word) of ieder bestaand document dat je wilt gebruiken.
In het scherm Ontwerp klik op Nieuw project   om een nieuwe sjabloon te creëren:

maak een nieuwe sjabloon
Het scherm Nieuw project wordt weergegeven:

nieuw project
In het veld Naam typ de naam van je sjabloon, bv. 'Offerte'.
In het veld Type selecteer Sjabloon. Er zijn ook twee andere opties waar je uit kunt kiezen: Bouwsteen en Afsluiting. Voor uitleg over deze opties, zie het betreffende onderwerp. In het veld Beschrijving kun je optioneel een beschrijving invullen, bv. 'Offerte kort'.

In de client ziet het resultaat er zo uit:

thumbnail sjabloon
Klik Start om te beginnen met het ontwerpen van je sjabloon.

Als je een sjabloon wilt verwijderen klik   achter de sjabloon om de sjabloon te selecteren en klik dan op Verwijderen  :

sjabloon verwijderen
Je kunt ook een kopie van de geselecteerde sjabloon maken door te klikken op Kopiëren  . Klik op   als je klaar bent.

Ga nu door naar de volgende stap: een vraaggroep toevoegen!