Vraaggroepen

Voordat je vraagvelden kunt maken dien je eerst een of meer vraaggroepen te maken.
Een vraaggroep is een bewaarplaats voor je vraagvelden.

Door meerdere vraaggroepen te gebruiken kun je eenvoudig vraagvelden groeperen die aan elkaar gerelateerd zijn. Gebruik bijvoorbeeld een vraaggroep voor vragen over de klant en een andere groep voor vragen die betrekking hebben op het document zelf.

Als je net een sjabloon hebt gemaakt dan wordt onderstaand scherm getoond. Standaard bevat de sjabloon al een groep genaamd 'Groep 1':

maak een vraaggroep
Als je de standaardnaam wilt wijzigen, klik dan op   om het scherm Vraaggroep te openen en verander de waarde in het veld Groepnaam in bv. 'Klantgegevens'. Optioneel kun je ook een Beschrijving toevoegen:

beschrijving toevoegen
De beschrijving wordt weergegeven wanneer een gebruiker op de knop   klikt in de iWRITER wizard:

toon beschrijving
De optie Herhalende groep kan gebruikt worden om een herhalende groep te maken. Voor uitleg over deze optie, zie het betreffende onderwerp.

Klik op Opslaan om de vraaggroep aan te maken.

Als je een vraaggroep wilt verwijderen selecteer de groep en klik Verwijderen  :

vraaggroep verwijderen
Als je alle vraaggroepen verwijdert dan wordt de melding Er zijn nog geen groepen getoond:

voeg je eerste vraaggroep toe
Je hebt ten minste één vraaggroep nodig, dus in dit geval klik op Voeg je eerste vraaggroep toe om een vraaggroep te maken.

Je kunt ook een kopie maken van de geselecteerde groep door op Kopiëren   te klikken. Als een groep vraagvelden bevat dan worden deze ook gekopieerd.

Als je een extra vraaggroep wilt maken, klik op   achter Nieuw en selecteer Vraaggroep:

maak vraaggroep
Als je bijvoorbeeld een extra vraaggroep 'Offerte informatie' maakt, dan ziet het resultaat er zo uit:

vraaggroepen
Je kunt de volgorde waarin vraaggroepen worden weergegeven aanpassen door de blauwe rechthoek te selecteren en dan de groep naar de gewenste positie te slepen:

vraaggroep verplaatsen
Nadat je je vraaggroep(en) hebt gemaakt is het tijd om vraagvelden te maken!

Als je op de punten   klikt dan wordt de optie Document wissen getoond. Je kunt deze optie gebruiken als je de sjabloon wilt sluiten zonder wijzigingen op te slaan en direct terug te gaan naar het projectoverzicht.