Office App Award Winner

Digitalisering in de zorg

Casper van der Schaft -

Het tekort aan zorgprofessionals loopt flink op terwijl het laatste wat Nederland wil is bezuinigen op de kwaliteit van onze zorg. Daarom is het noodzaak dat de focus gelegd wordt op het efficiënter inrichten van processen. Veel efficiëntie blijkt haalbaar te zijn op digitalisering, de zorgsector loopt over het algemeen ver achter op dit gebied.

Besparing op secundaire processen

Te weinig zorginstellingen zijn zich nog bewust van de besparingen op secundaire processen die direct geld opleveren om meer personeel aan te trekken. Naast dat dit personeelstekorten terugdringt heeft dit ook een directe invloed op de werkdruk voor het verzorgend personeel. Steeds meer zorginstellingen hebben dan ook door dat middels automatisering van administratieve processen, op een eenvoudige en snelle manier veel kosten bespaard kunnen worden. Een instelling kan door digitaliseren zelfs tonnen per jaar besparen. Voor de complete zorgsector gaat het om tientallen miljoenen per jaar.

Samenwerking Zorg en IT is de sleutel

De mogelijkheden zijn er, tallozen zelfs. De vraag van de zorgsector naar digitaliseringsmogelijkheden is echter lange tijd uitgebleven. Het is daarom van groot belang om te bekijken wat er mogelijk is op korte én op lange termijn. Dit kan variëren van document management systemen, digitale diagnostiek tot automatisering van digitale communicatie en documentcreatie.

Standaardiseren en automatiseren van documentstromen

Documentcreatie software ondersteunt in het standaardiseren en automatiseren van de documentstromen van een organisatie. Door middel van dynamische sjablonen, ook wel templates, is het mogelijk om administratieve taken tot een minimum te beperken. Sjablonen zijn voorgedefinieerde documenten die veelvoudig hergebruikt kunnen worden, waardoor enkel nog kleine personalisatie aanpassingen gemaakt hoeven worden. Voor zorgprofessionals betekent dit minder langdurig administratief werk en direct meer handen aan het bed. Daarnaast zorgt standaardisatie ervoor dat administratieve fouten met mogelijke (grote) gevolgen voor de patiëntveiligheid, uitgebannen worden.

Toegankelijke digitaliseringsoplossing

Met het oog op het efficiënter inrichten van processen binnen zorginstellingen en het verbeteren van de patiëntveiligheid kan het implementeren van documentcreatiesoftware grote verbeteringstappen opleveren. De slimme tool van iWRITER ondersteunt zorginstellingen door zorgprofessionals in staat te stellen om snel en foutloos documenten te creëren door gebruik te maken van standaard bouwstenen en gebruiksvriendelijke invulvelden. Daarnaast waarborgt het de professionele uitstraling van de zorginstelling door het bewaken van de huisstijl en de eenduidigheid van communicatie. Door de volledige integratie met onder andere Microsoft Office, SharePoint en koppelingen met centrale databases zoals Centric, MensCentraal, Pinkroccade en SAP is de software oplossing van iWRITER dé toegankelijke digitaliseringsoplossing.

Meer informatie

Wil je meer weten over iWRITER voor de Zorg? Of ben je benieuwd wat iWRITER voor jouw zorginstelling kan opleveren? Neem dan contact met ons op of vraag een vrijblijvende demo aan.

Digitalisering in de zorg