Office App Award Winner

Het voordeel van sjablonen in Word

Manon Wijnhoven -

Als je vaak gebruik maakt van Word voor bijvoorbeeld je correspondentie of het maken van facturen kan het lonen om gebruik te maken van een Word sjabloon. Zo’n sjabloon, ook wel een Word template, kan gebruikt worden om een basis te maken waar al je documenten aan moeten voldoen. Dit kan je op verschillende manieren tijd en moeite besparen.

Minder fouten door sjablonen in Word

Eigenlijk is het gebruik van een Word sjabloon erg simpel. Stuur je bijvoorbeeld vaak dezelfde brief? Als je er een documentsjabloon voor maakt in Word dan hoef je alleen nog maar de aanhef en de adressering aan te passen, en niet meer na te denken over de vormgeving van het document. Dit betekent dat een sjabloon in Word ervoor kan zorgen dat je minder fouten maakt. Zo staat een groot deel van de opmaak die je gebruikt meteen vast.

Tijdbesparing

Daarnaast is het gebruik van sjablonen in Word erg tijdbesparend. Je hoeft er niet meer over na te denken welke tekst nu waar hoorde, en wat er ook al weer afgesproken was over bepaalde instellingen in je document. En alle documenten en facturen hoef je niet steeds opnieuw op te maken. Al met al kan het jou – of je collega’s – veel tijd besparen.

Consistente correspondentie

Uiteindelijk zal een van de grootste voordelen van het gebruik van sjablonen binnen grotere organisaties toch de consistentie zijn. Om ervoor te zorgen dat iedereen op elk moment de juiste documenten met de juiste huisstijl gebruikt is vaak niet gemakkelijk. Om professioneel over te komen is het echter belangrijk dat elke factuur en elke brief dezelfde stijl heeft. En hoe is dat nou gemakkelijker voor elkaar te krijgen dan door het gebruik van een sjabloon?

Wil je je Word sjablonen nog beter toepassen? Kijk dan verder op de website wat een oplossing zoals iWRITER kan doen met je Word sjablonen, zoals het automatisch integreren met CRM of het toevoegen van digitale handtekeningen.

 

Het voordeel van sjablonen in Word