Office App Award Winner

iWRITER en SharePoint-integraties: Uticon aan het woord

Manon Wijnhoven -

Het opstellen van een document, brief of presentatie is geen taak die je een kwartiertje voor de deadline op touw zet of even op het bureau van de stagiair neerlegt. Documentcreatie kost tijd. Natuurlijk denk je nu meteen aan het schrijven van teksten. Echter, in de praktijk is dat niet per se de grootste tijdconsumerende factor. Het integreren van recente klant- of adresgegevens en toepassen van de huisstijl spelen ook een grote rol. Hergebruik van oude documenten lijkt daarbij vaak een snelle en slimme oplossing. Maar niets is minder waar. Onderzoek van Morey en Veronese (2015) laat immers zien dat werknemers gemiddeld één dag per week bezig zijn met het zoeken naar en verzamelen van informatie.

Een probleem waar ook ingenieursbureau Uticon mee kampte. Een belangrijke uitdaging van Uticon was om documenten correct op te slaan in SharePoint. iWRITER maakt het mogelijk om alle corporate design templates te gebruiken, te ontwerpen, te beheren én de documenten op een correcte manier op te slaan in SharePoint. Door gebruik te maken van SharePoint en iWRITER zorg je ervoor dat dit proces soepeler, sneller en foutloos verloopt.

Meer weten over iWRITER en wat het voor jou kan betekenen? Vraag een gratis demonstratie aan!

iWRITER meets SharePoint

Teamwork. Een term die onlosmakelijk verbonden is met SharePoint. Teamwork krijgt een nieuwe dimensie wanneer iWRITER aan de mix wordt toegevoegd. Zo kan iWRITER alle recente gegevens automatisch inladen vanuit SharePoint in de documenten en presentaties. Een nijpende fout? Die kom je met tussenkomst van iWRITER niet meer tegen.

Een correct document is fijn. Maar zonder professionele uitstraling heb je die ene klant of lead - nog niet mijlenver over de drempel getrokken, ondanks de correct gespelde naam en juiste adresgegevens. Door middel van slimme sjablonen pas je jouw huisstijl consistent en eenvoudig toe binnen al jouw Office-documenten. Sjablonen zijn direct vanuit SharePoint te gebruiken, zodat je altijd toegang hebt tot je huisstijlsjablonen en templates in SharePoint.

En daar houdt de samenwerking niet op. Door sjablonen te koppelen aan documentsets en contenttypes, wordt altijd de juiste set aan metadata gebruikt. Dit geldt niet alleen voor tekst- en datumvelden, maar ook voor de mensen of groepen die betrokken zijn bij de inhoud. Zo zijn documenten eenvoudig op te slaan en terug te vinden.

Waarom niet alleen SharePoint?

Stel dat je met twee contenttypen al je metadata kunt bundelen, maar wel verschillende templates wilt aanbieden aan gebruikers. Via SharePoint zit je dan vast aan het maken van vele verschillende contenttypen. Overbodig omslachtig, vinden we bij iWRITER. Daarom werkt onze software anders. IWRITER 365 biedt je namelijk de mogelijkheid om aan één enkel contenttype meerdere sjablonen toe te kennen. Maar ook andersom: aan meerdere contenttypen ken je heel eenvoudig één template toe. Dat werkt dus een stuk efficiënter!

ICT-manager John van Uticon over iWRITER

Uticon leefde zich uit met iWRITER. Maar wat vonden de medewerkers van Uticon van de documentcreatiesoftware en haar integratie met het vertrouwde SharePoint? John Rooijackers, ICT-manager van het ingenieursbedrijf, vertelt over zijn ervaring met iWRITER:

“Sinds een half jaar werken we met iWRITER gekoppeld aan SharePoint, ons documentmanagementsysteem. De gebruikerservaring is top; eerste reacties die ik heb teruggekregen zijn ‘handig’ en ‘scheelt tijd’. Ook de klantenservice is super. In de 25 jaar dat ik in de ICT werk zijn er twee partijen die er qua support uitspringen. Eén daarvan is iWRITER dankzij hun klantgerichtheid en snelheid. Het eerste wat in me opkomt als ik aan iWRITER denk? Gemak dient de mens.”

Vraag een gratis demonstratie aan

Ervaar nu zelf het gemak van foutloos en efficiënt documenten opstellen. Ben jij benieuwd hoe iWRITER jouw werkprocessen kan verbeteren? Vraag hier een gratis demonstratie aan bij jou op kantoor. En dat natuurlijk geheel vrijblijvend.

iWRITER en SharePoint-integraties: Uticon aan het woord