Office App Award Winner

Professionaliteit uitdragen met PowerPoint sjablonen

Manon Wijnhoven -

Of je nu een verkooppresentatie geeft aan een klant of dat je een investeerder probeert te overtuigen, een geoefende spreker kan niet zonder een goede PowerPoint presentatie. Bedrijfspresentaties bevatten meestal het logo, de lettertypes en de kleuren van het bedrijf. Vanwege het herhaald gebruik van deze kenmerken is het nuttig om deze vast te leggen in een PowerPoint sjabloon.

Consistent

PowerPoint presentaties zijn een primair onderdeel in de communicatie met (potentiële) klanten en partners. Zeker wanneer werknemers verspreid op verschillende locaties werken kan het lastig zijn om consistentie te behouden. Met PowerPoint sjablonen zorg je er net als bij Word sjablonen voor dat alle vertegenwoordigers van het bedrijf dezelfde boodschap uitdragen ín de juiste huisstijl.

Eenduidig imago

PowerPoint sjablonen of PowerPoint templates dragen bij aan de eenduidigheid van het imago van de organisatie. Door het gebruik van een goed ontworpen en doordachte vormgeving van de PowerPoint sjablonen zal de boodschap duidelijker overkomen en zal de organisatie meer betrouwbaar overkomen. Als professioneel en betrouwbaar bedrijf zorg je met een eenduidige huisstijl dat je dit imago bevestigt. Daarnaast draagt dit bij aan het beperken van foutieve of ontbrekende communicatie.

Herkenbare huisstijl

Met het gebruik van een PowerPoint sjabloon kun je alle kenmerken van de bedrijfsidentiteit of huisstijl bewaren en hergebruiken. Naast prominente kenmerken als het bedrijfslogo is het ook mogelijk om grafieken en ‘infographs’ in PowerPoint templates toe te voegen om de huisstijl van jouw bedrijf nog unieker te maken. Een meer uitgesproken huisstijl (imago) laat duidelijker zien wie je bent en waar je bedrijf voor staat.

Wil je meer lezen over de voordelen van sjablonen? Lees dan verder in het artikel over Word sjablonen.

Professionaliteit uitdragen met PowerPoint sjablonen