Office App Award Winner

Interview CorporatieGids

Interview CorporatieGids

Artikel door CorporatieMedia, 11 mei 2017

Documenten zijn een essentieel onderdeel van de correspondentie van woningcorporaties met huurders. Maar hoe creëert een corporatie deze documenten efficiënt, en wat is de rol van ICT in dit proces? CorporatieGids.nl ging hierover in gesprek met Pieter Thijssen, salesmanager bij iWRITER: "Correspondentie is het visitekaartje van je organisatie."

 

Correspondentie met huurders

Volgens Pieter zijn er twee belangrijke uitdagingen waar corporaties tegenaan lopen bij de correspondentie met huurders. "Ten eerste willen corporaties steeds meer plaats- en tijd onafhankelijk werken. In de ERP-systemen en portalen is dat steeds meer geregeld, maar voor hun correspondentie zijn ze nog vaak gebonden aan verouderde versies van Office. Dit belemmert ze ook om naar Office 365 over te stappen. Daarnaast is het beheer van de correspondentie sjablonen vaak te complex voor medewerkers. Ze zijn toegewezen op de leveranciers, wat automatisch kosten met zich meebrengt."

Effectieve creatie

Het samenspel tussen vaste gegevens en vrije tekst is de essentie van effectieve documentcreatie, legt Pieter uit. "Data uit het ERP-systeem is de basis, en die moet in documenten worden overgenomen. Een gebruiker moet erop kunnen vertrouwen dat deze informatie klopt, maar in veel gevallen wordt ook nog van de medewerker verlangd dat hij tekstuele aanvullingen en aanpassingen doet."

Plaats- en tijdonafhankelijk werk

iWRITER ondersteunt corporaties door de interne Office-afhankelijkheid weg te nemen. Pieter: "Zo wordt de overstap en acceptatie van Office 365 veel eenvoudiger. Met het gebruik van iWRITER kan perfect kloppende correspondentie worden gemaakt, met Office 365 als primaire Office-applicatie. Het grote voordeel hiervan is dat corporaties plaats- en tijdonafhankelijk kunnen werken. Of er nu een online variant van Office 365 wordt gebruikt of men ervoor kiest om Office Pro Plus te installeren, iWRITER zorgt er altijd voor dat de juiste, en meest recente sjablonen voor correspondentie worden gebruikt. Zowel voor de mensen op kantoor als voor de opzichter en inspecteurs in het veld."

Verder lezen

Lees het gehele artikel op de website van CorporatieGids.