Office App Award Winner

iWRITER steunt CodeUur

iWRITER steunt CodeUur

Hour of Code is een wereldwijd initiatief om kinderen op de basisschool in contact te laten komen met programmeren. Want vroeg op laat komt iedereen in aanraking met een vorm van programmeren, en in de toekomst zullen dergelijke vaardigheden alleen nog maar belangrijker worden.

In Nederland wordt de organisatie van Hour of Code geregeld door de stichting CodeUur.

iWRITER en CodeUur

iWRITER draagt graag haar steentje bij aan het onderwijzen van deze digitale vaardigheden en wil eveneens het mooie vak ‘Software ontwikkelaar’ bij de nieuwe generatie promoten. Daarom heeft iWRITER besloten niet alleen één van haar ontwikkelaars een aantal lessen te laten verzorgen, maar ook om een school te “adopteren”. Dit houdt in dat iWRITER vier lespakketten gesponsord heeft met daarin Raspberry Pi computers en lesmateriaal waar de kinderen en de leerkracht ook zelf mee aan de slag kunnen.

Positieve reacties

Inmiddels heeft iWRITER ontwikkelaar Christian Peeters drie lessen verzorgd in groep 8 van Basisschool de Berckacker in Veldhoven. Christian: ‘’In de eerste les hebben we gekeken naar het verleden, heden en toekomst van computers en het denken als een computer. De tweede les zijn we aan de slag gegaan met “robottaal” waarbij de leerlingen elkaar konden “programmeren” met simpele instructies en het programmeren van de Raspberry Pi’s. In de laatste les hebben we ons vooral gericht op hoe internet eigenlijk werkt en hoe je webpagina’s kunt maken’’. Tussen de lessen door zijn de leerlingen druk bezig geweest met de BendooBox lespakketten.

De lessen zijn erg enthousiast ontvangen door de leerlingen en hun leerkracht. Lees hier het verslag.