Office App Award Winner

Koninklijke Ten Cate stapt over naar iWRITER 365

Koninklijke Ten Cate stapt over naar iWRITER 365

Een consistente huisstijl is voor ieder bedrijf belangrijk. Het laat zien dat je goed georganiseerd bent en geeft je een podium om je aan de wereld te presenteren met één enkele, heldere boodschap. Dat schept vertrouwen. Voor multinationals, verspreid over de hele wereld en versnipperd in divisies en afdelingen, is het niet eenvoudig om een eenduidige huisstijl over de organisatie uit te rollen en over langere tijd te handhaven. Gelukkig is er iWRITER, dat is ontwikkeld met deze voorwaarden als basis: makkelijk te gebruiken en te beheren.

Meer weten over onze template management software? Neem dan vrijblijvend contact op.

TenCate 

Textieltechnologieconcern Koninklijke Ten Cate (TenCate) is een multinationale onderneming die oplossingen ontwikkelt en produceert ter bescherming van mensen en hun werk- en leefomgeving die wereldwijd worden verkocht. TenCate combineert hiervoor textieltechnologie met chemische processen om functionele weefsels en materialen te ontwikkelen. Met meer dan 4.000 werknemers en een omzet van ruim €1.000 miljoen behoort TenCate tot een van de grootste spelers in de textielmarkt.

Met de overstap naar Office 365 en de strategie om de internationale branding eenduidig te maken, ontstond de vraag naar een softwaretool die centraal templatebeheer en huisstijlbewaking faciliteert.

Overstap naar Office 365

Roel Durlinger, CIO bij TenCate: ‘De IT-organisatie van Ten Cate was, toen ik 15 jaar geleden als CIO in dienst kwam, een gedecentraliseerde omgeving. We hadden zo’n 30 websites en géén eenduidige en centraal geregelde branding.’ Om dit beter te organiseren, werd daarom in 2006 binnen Ten Cate een brandingtraject gestart. Ten Cate wilde zich als grote wereldspeler en multinational met één gezicht positioneren. De IT werd daarmee ook centraal geregeld, net als de corporate communications-afdeling.

In 2014 ging TenCate cloud-based werken. Voor de hele backoffice-omgeving, inclusief e-mail, Word, PowerPoint en Excel werd overgestapt naar Office 365.

De overstap naar de cloud is de aanleiding geweest om te onderzoeken hoe we hiermee de branding consistent over de hele organisatie konden uitrollen.

Roel Durlinger - CIO bij TenCate

De bestaande oplossing werkte niet meer en was aan vervanging toe. De nieuwe tool moest goed aansluiten bij Office 365. Dat was dan ook de randvoorwaarde. Zo kwam iWRITER in beeld.''

Gebruiksvriendelijkheid voorop

De beleving van de gebruiker stond bij de zoektocht voorop. ‘We wilden een tool waarbij de de user experience top is. Bij ons huidige pakket hadden we deze ervaring niet. Het programma zag er niet uit en werkte niet goed. Dat moest anders.’ Dat iWRITER de Best User Interface Award had gewonnen tijdens de Microsoft Office App Awards, speelde dan ook een grote rol bij de keuze voor een tool. ‘Het feit dat iWRITER deze award heeft gewonnen, geeft aan dat het wel gebruiksvriendelijk móet zijn. Dit gaf de doorslag om een Proof of Concept (POC) te starten.’

Een kleine groep gebruikers ging binnen Ten Cate aan de slag met iWRITER. ‘Gedurende de POC werden we erg enthousiast over het gebruik van het product. We hebben vanuit Marketing-Communicatie en IT de functionaliteiten van de e-mailhandtekening, Word en PowerPoint uitvoerig getest. En we hebben getest met verschillende groepen. Los van technische en financiële zaken en andere randvoorwaarden wilden we namelijk zeker weten dat de gebruikerservaring voor zoveel mogelijk mensen goed was. En dat was het''.

Het gemak waarmee je met iWRITER je documenten kunt aanmaken en er vlekkeloos mee kunt werken, is een genot!

Roel Durlinger - CIO bij TenCate

Flexibiliteit en schaalbaarheid

iWRITER past volgens Roel heel goed bij de IT-strategie om naar de cloud te gaan. ‘Met iWRITER kunnen we flexibel en gemakkelijk opschalen en afschalen. Naast de schaalbaarheid en flexibiliteit spreekt ook de abonnementsvorm ons aan. De afhankelijkheid die ik had van de interne IT-afdeling en externe dienstverleners – de vendor lock-in – is weg. Deze vrijheid biedt grote voordelen.''

De manier van communiceren en de proactieve houding van zowel accountmanager als supportafdeling vinden we erg prettig. Zijn er vragen, dan worden deze altijd snel en kundig opgepakt.

Roel Durlinger - CIO bij TenCate

De samenwerking tussen TenCate en iWRITER verloopt soepel. Op de vraag of hij iWRITER zou aanbevelen aan anderen, antwoordt Roel: ‘Absoluut! De functionaliteit van het product en de gebruikerservaring zijn top. iWRITER past perfect binnen een Office 365-omgeving!’ 

Meer informatie

Meer weten over onze template management software? Lees hier de volledige klantcase van TenCate, of neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij laten je graag zien wat iWRITER 365 voor jouw organisatie kan betekenen!