Office App Award Winner

Microsoft Ignite 2017: de hoogtepunten

Microsoft Ignite 2017: de hoogtepunten

Tijdens het jaarlijks terugkerende Microsoft Ignite worden alle Microsoft Partners verwelkomt door nieuwe aankondigingen die interessant zijn voor de zakelijke gebruiker van Microsoft producten en services. Met demonstraties van de integratie van AI (Artificial Intelligence), mixed reality en Cloud technologie in het huidige portfolio geeft Microsoft inzicht in de werkplek van de toekomst. Met meer dan 700 sessies en live demo’s toont Microsoft haar inzichten en plannen samen met haar partners. Zo was de demo van iWRITER dit jaar onderdeel om de Plug-in mogelijkheden van Office 365 te presenteren. Hieronder volgen enkele hoogtepunten van de Microsoft Ignite.

Uitbreidingen Office 365

Een groot aantal aankondigingen draaiden dit jaar om Office 365. Zo is de eerste toepassing van LinkedIn in Office 365 aangekondigd, is Office 365 Education de veilige samenwerking voor het onderwijs en was het nieuwe Bing for Business de grote aankondiging tijdens de Keynote speech van Satya Nadella, CEO van Microsoft.

Bing for Business

Bing for Business is hét nieuwe zoekplatform van Microsoft voor onder andere LinkedIn, Office 365 en Active Directory. Bing for Business maakt gebruik van Artificial Intelligence en Microsoft Graph om de zakelijke gebruiker te voorzien van een uniforme weergave van gepersonaliseerde zoekresultaten binnen de juiste context. Nadella bracht Li-Chen Miller (partner group program manager AI & Research) naar voren voor een demonstratie hiervan. Door het zoeken van ‘Harry Shum’ in zowel Bing for Business als consumer, kwam maar al te duidelijk naar voren dat de resultaten (Harry Shum uit Glee of VP van Microsoft AI) aansluiten op de gebruiker. Bing for Business is per direct beschikbaar door je aan te melden voor de private preview voor Office 365.

LinkedIn

In 2016 maakte Microsoft haar portfolio rijker met de aanschaf van LinkedIn. Anno 2017 is het dan tijd voor Microsoft om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die de professionele Social Media te bieden heeft. Het is vanaf nu mogelijk om vanuit Office 365 applicaties profiel details te benutten. Deze functie zal eerst uitgerold worden voor Outlook Web, SharePoint en OneDrive for Business.

Office 365 naar nieuw publiek

Met de introductie van Office365 Education legt Microsoft focus op het onderwijs. Met het oog op studenten, docenten en stafmedewerkers, wordt Office 365 for Education, Windows10, Mobility + Security en Minecraft: Education Edition, gecombineerd om een veilige samenwerking met het klaslokaal te faciliteren. 

Als tweede werd Microsoft 365 F1 geïntroduceerd welke ontworpen is voor de zogenoemde ‘Firstline Workers’. Microsoft zegt dat het medewerkers die als eerste in contact staan met klanten zoals helpdeskmanagers, kassières, verpleegkundigen en agenten helpt om productiever te werken en werkprocessen te digitaliseren.

De invoegtoepassing als natuurlijk onderdeel van Office

Tijdens de sessie “Make your app a native part of Office with Office Add-ins'', gaf Humberto Lanzema (Senior Program manager, Office Platform team) een inzicht in de mogelijkheden en toekomstige ontwikkelingen van invoegtoepassingen van Office. Daarnaast gaf hij aan de hand van enkele voorbeelden tips voor het ontwikkelen van Add-ins om developers houvast te bieden. iWRITER was één van deze best practice voorbeelden en hiervan werd een demo gepresenteerd ter illustratie.

Quantum computing

Nadat Nadella het publiek heeft voorzien van zijn inzicht in de mogelijkheden van Quantum computing voor het oplossen van klimaat, energie en voedsel problemen, is een expert panel aan de beurt om dieper over de wetenschap te praten. Deze presentatie gaf context aan de aankondiging die later dit jaar een nieuwe programmeertaal voor Quantum computing zal opleveren. Met het vooruitzicht op schaalbare Quantum computers heeft Microsoft deze programmeertaal specifiek ontworpen voor Quantum computing en biedt het volledige integratie met Visual Studio en een Quantum computing simulator. Het is duidelijk dat Microsoft Quantum computing als ‘the next big thing’ ziet en hiermee voorop wil (blijven) lopen.

Wrap-up

Qua aankondigingen en nieuwe releases is Microsofts Ignite zeker niet te kort geschoten. Uit de vernieuwingen van Office 365 tot Azure Cloud en intelligentere search engines, blijkt dat alles wat Microsoft doet intelligenter en gestroomlijnder wordt. Wil je na het lezen van deze samenvatting nog meer weten over Microsoft Ignite 2017? Dan kun je de sessies terugkijken via de Microsoft website van Ignite.