Office App Award Winner

PGB

Pensioenfonds PGB is hét pensioenfonds voor en door sociale partners uit verschillende sectoren. Ruim 2 jaar zijn zij tevreden iWRITER gebruiker. Frans van Veen, actuaris, vertelt over zijn ervaring met iWRITER.

PGB

Aanpassen van documenten

“Wij gebruiken iWRITER in het kader van een specifiek proces, namelijk het aansluiten van nieuwe bedrijven en het doen van collectieve waarde-overnames. Hierbij maken wij besluitvormingsdocumenten en contracten.” Net zoals veel andere bedrijven die nog niet met iWRITER werken, werden documenten steeds opnieuw aangepast. “Voorheen nam ik de laatste versie van een contract en dat ging ik wijzigen. Maar dat moet je wel heel zorgvuldig doen, anders blijven de gegevens van een andere relatie staan”, aldus Frans.

Standaardisatie

Met iWRITER kun je documenten in hoge mate standaardiseren waardoor je alleen de variabele gegevens hoeft in te vullen. “Alle gegevens hebben wij in een database staan en deze is gekoppeld met iWRITER. Dus alle benodigde namen, data en aantallen worden zo in het document geplaatst. Hierdoor hoeven we een document, op iets case-specifieks na, niet meer aan te passen”, aldus Frans. “Het document ontkoppelen wij als het eenmaal klaar is en vervolgens sturen we deze versie naar de klant.”

 

Tijdbesparing met documentcreatie

Pensioenfonds PGB wil zo veel mogelijk standaardiseren. Om deze reden worden binnenkort de clausulen in bouwstenen gezet. Op een aparte pagina komen dan de gegevens die niet standaard zijn, zodat afwijkingen duidelijk zichtbaar zijn. Hierdoor bespaart Pensioenfonds PGB een hoop tijd met het opstellen en bewerken van documenten, en dankzij de databasekoppeling en standaardisatie behoren slordigheden en fouten tot het verleden.

ANDERE SUCCESSVERHALEN BINNEN DE ZORG BRANCH